A település és a környék

FaluházA szállástól 5 percnyi könnyed sétával elérhető a horgászásra is alkalmas tó, a kisvasút megállója és a Sziklaforrás csárda.

Az Egererdő Zrt. Felsőtárkányi Állami Erdei Vasútja a Bükki Nemzeti Parkban, gyönyörű természeti környezetben 5 km hosszon fut.

Az erdei kisvasút április 28 – szeptember 30 közötti időszakban hétvégeken üzemel és a gyönyörű környezetben található Stimetz házhoz szállítja az utasokat, ahonnan rövid túrával csodálatos helyek közelíthetőek meg, mint például a Vöröskő-forrás.

Odafelé 09.30 órakor és 13.45 órakor indul, visszafelé pedig 11.30 és 15.30 órakor. Menetideje 25 perc.

A menetjegy ára felnőttek részére 500 Ft, diákigazolvánnyal és nyugdíjasok számára 300 Ft. 6 éven aluli gyermekek ingyen utazhatnak.

Szükség esetén különvonat rendelhető a 36/434-210 vagy 30/45-66-265 telefonszámokon.

Eger, mint a barokk stílus egyik legszebb városa 8 km távolságra található, ahol az egri vár mellett történelmi és kulturális nevezetességek sokasága, valamint a Szépasszony-völgy méltán híres borospincéi várják a kikapcsolódni szándékozó vendégeket.

A falut és Egert kerékpárút is összeköti és kerékpárok kölcsönzésére is lehetőség nyílik.

A környék szinte hemzseg a termál- és strandfürdőktől. Eger mellett könnyen elérhetőek a demjéni, egerszalóki, bogácsi és mezőkövesdi fürdők is.

Akik inkább a hegyvidékben szeretnek gyönyörködni, azok számára megtekintésre ajánlott Lillafüred (kb. 37 km), Szilvásvárad (kb. 30 km) vagy kitűnő túraútvonalak állnak rendelkezésre, melyek megtervezéséhez szívesen nyújtok segítséget.

Kerékpárút

Picture 3 of 9

Leave a Reply